Πρώτο εκπαιδευτικό σεμινάριο για το 2022-23

Οκτ 27, 2022

Τη Δευτέρα, 10/10/2022, πραγματοποιήθηκε το δωρεάν τρίωρο σεμινάριο γνωριμίας για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα “Κουκλοπαίζουμε 4”. Ο τίτλος του: «Κουκλοπαίζουμε: Κατασκευή και βασικά στοιχεία εμψύχωσης χάρτινης  κούκλας». Για την διεξαγωγή του συνεργαστήκαμε με τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Α΄, Γ΄ Αθήνας, Ανατολικής Αττικής και Πειραιά, καθώς και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Γ΄ Αθήνας και Πειραιά. Το σεμινάριο διεξήχθη διαδικτυακά στην πλατφόρμα του Zoom με ζωντανή αναμετάδοση στο Facebook. Το παρακολούθησαν κατά μέσο όρο 320 άτομα, εκπαιδευτικοί κατα κύριο λόγο. Από αυτούς εγγεγραμμένοι εκπαιδευτικοί από την Αττική ήταν οι 146, ενώ οι 117 από την περιφέρεια.

Το σεμινάριο ξεκίνησε με χαιρετισμό και μερικές επεξηγήσεις από την εκπρόσωπο των υπευθύνων Πολιτιστικών Θεμάτων, Καλλιόπη Κύρδη. Κατόπιν έγινε η παρουσίαση του εκπαιδευτικού προγράμματος Κουκλοπαίζουμε. Διαβάστε περισσότερα εδώ. Στη συνέχεια ασχοληθήκαμε με την κατασκευή κούκλας από απλό χαρτί εφημερίδας και χαρτοταινία. Τέλος, προχωρήσαμε στην εμψύχωση της κούκλας, δίνοντάς της κίνηση και φωνή. Τα βήματα κατασκευής και εμψύχωσης δόθηκαν σταδιακά, ώστε να γίνουν κατανοητά από όλους. Οι ερωτήσεις και οι απορίες των συμμετεχόντων διατυπώνονταν είτε απευθείας από τους συμμετέχοντας, είτε γραπτώς στο live chat και απαντιόνταν απευθείας από την εκπαιδεύτρια, ώστε να υπάρχει σωστή καθοδήγηση. Οι περισσότεροι συμμετέχοντες ασχολήθηκαν ενεργά με την κατασκευή και την εμψύχωση της κούκλας, προβαίνοντας σε μικρούς αυτοσχεδιασμούς κίνησης και ομιλίας μπροστά στην κάμερα.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε ολόκληρο το εκπαιδευτικό σεμινάριο στους εξής συνδέσμους: πρώτο μέρος & δεύτερο μέρος

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα πραγματοποιείται με χρηματοδότηση και αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Αττικής και την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Πρόσφατα Νέα