Συχνές ερωτήσεις

Υπάρχει κάποιο κόστος για την συμμετοχή μου;

Όχι, το πρόγραμμα και Διαγωνισμός «Κουκλοπαίζουμε» είναι εντελώς δωρεάν και ανοιχτό για όλους! Το μόνο που πρέπει να να κάνεις είναι να πραγματοποιήσεις εγγραφή, να δηλώσεις συμμετοχή στον τρέχοντα διαγωνισμό και να παρακολουθήσεις την εκπαίδευση.

 

Πώς γίνομαι μέλος του «Κουκλοπαίζουμε»;

Πραγματοποιείς εγγραφή μέλους, συμπληρώνοντας τα προσωπικά σου στοιχεία. Έτσι δημιουργείς ένα μοναδικό προσωπικό προφίλ με δικό σου όνομα χρήστη και κωδικό. Θα λαμβάνεις ενημερωτικά δελτία «Κουκλοπαίζουμε» για τις δράσεις μας, και προσκλήσεις για τις εκδηλώσεις μας αλλά και εποχιακές ειδικές προσφορές.

 

Πώς πραγματοποιώ εγγραφή στο Ετήσιο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα & Διαγωνισμό «Κουκλοπαίζουμε»;

Συμπληρώνεις την φόρμα εγγραφής στο πρόγραμμα, συμπληρώνοντας τα προσωπικά σου στοιχεία. Έτσι λαμβάνεις το προνόμιο της συμμετοχής στα σεμινάριά μας, της συμβουλευτικής ανατροφοδότησης και καθοδήγησης στην δημιουργική σου πορεία. Επιπλέον αποκτάς πρόσβαση στο ψηφιακό υλικό και τις σημειώσεις και συμπληρώνεις το Ημερολόγιο Δράσεων και τα Φύλλα Εργασίας για κάθε στάδιο καθ’ όλη την διάρκεια που εκτελείς το πρόγραμμα. Ακόμη έχεις την άδεια να ανεβάσεις το έργο σου σε μορφή βίντεο για την συμμετοχή σου στο διαγωνιστικό κομμάτι του προγράμματος. Κάθε χρόνο απαιτείται εκ νέου δήλωση συμμετοχής στο Ετήσιο Πρόγραμμα.

 

Ποιά η διαφορά μεταξύ Μέλους και Συμμετοχή στο Ετήσιο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα & Διαγωνισμό Κουκλοπαίζουμε;

Όσοι είναι εγγεγραμμένα μέλη, συμμετέχουν στην υποστηρικτική κοινότητα του «Κουκλοπαίζουμε». Αυτό σημαίνει ότι ενημερώνονται για όλες τις δράσεις, εκδηλώσεις και προσφορές και μπορούν να ανταλλάσουν ιδέες με άλλους χρήστες. Έχουν επίσης τη δυνατότητα συμπλήρωσης των Φύλλων Εργασίας ηλεκτρονικά και αποθήκευσης των απαντήσεων στο προφίλ τους, καθώς και το δικαίωμα ψήφου στο Διαγωνισμό κάθε χρονιάς.
Μόνο τα μέλη του Κουκλοπαίζουμε μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στο ετήσιο εκπαιδευτικό πρόγραμμα και στο διαγωνισμό.

Με την επέκταση της εγγραφής σας στο δωρεάν ετήσιο εκπαιδευτικό πρόγραμμα και διαγωνισμό “Κουκλοπαίζουμε” συμμετέχετε στα βιωματικά διαδραστικά διαδικτυακά σεμινάρια και εργαστήρια, δέχεστε υποστήριξη και ανατροφοδότηση από την καταρτισμένη ομάδα μας μέσω e-mail και τηλεφώνου, ανταλλάσετε ανατροφοδοτήσεις και ιδέες με τους συναδέλφους σας, παρουσιάζετε την πορεία του έργου σας, εξελίσσεστε και λαμβάνετε βεβαιώσεις εκπαίδευσης ή/ και συμμετοχής στο διαγωνισμό. Επιπλέον με την συμμετοχή σας στον Διαγωνισμό «Κουκλοπαίζουμε» μαθαίνετε εις βάθος την διαδικασία του προγράμματός μας βήμα-βήμα μαζί με το παιδί ή την ομάδα σας. Ο Διαγωνισμός μέσα από την ευγενή άμιλλα παροτρύνει τις ομάδες να επενδύσουν χρόνο και προσπάθεια για να ολοκληρώσουν το έργο τους. Με τη μεθοδική δουλειά επωφελούνται εκπαιδευτές κι εκπαιδευόμενοι ακόμα περισσότερο από τη χρήση της κούκλας.
Η συμμετοχή σας στο πρόγραμμα και διαγωνισμό διαρκεί μόνο ένα έτος και απαιτείται ανανέωση συμμετοχής για κάθε νέο σχολικό έτος, ενώ η εγγραφή μέλους ισχύει εσαεί.

 

Τι είναι τα Φύλλα εργασίας;

Τα Φύλλα Εργασίας αποτελούν την σύνοψη των μαθημάτων συνοδευόμενα από πρακτικές ασκήσεις που μπορείτε να εφαρμόσετε για κάθε στάδιο της δημιουργικής πορείας και βρίσκονται σε μορφή αρχείου που μπορείτε να κατεβάσετε στην συσκευή σας.
Τα φύλλα εργασίας ακολουθούν την εκπαίδευση και αφορούν όσους και όσες θέλουν να λάβουν βεβαίωση ολοκλήρωσης εκπαίδευσης, αλλά είναι βοηθητικά και για όλους εσάς που θέλετε να δοκιμάσετε την κούκλα στην τάξη.

 

Ποιά είναι τα κριτήρια αξιολόγησης για την συμμετοχή μου στον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό;

• Επιλογή & Έμπνευση Ιστορίας
• Κατασκευή Θεατρικής Κούκλας & Σκηνικών Αντικειμένων
• Εμψύχωση Κούκλας
• Δραματοποίηση & Σκηνοθεσία
• Ομαδική Συνεργασία

 

Ποιες βεβαιώσεις θα λάβω;

ΚΡΑΤΙΚΗ ΒΕΒΑΙΩΣΗ

Για τη λήψη αυτής της βεβαίωσης δηλώνετε το «Κουκλοπαίζουμε» σαν πολιτιστικό πρόγραμμα στην Διεύθυνση Εκπαίδευσης που ανήκετε από την έναρξη του σχολικού έτους, παρακολουθείτε τα εκπαιδευτικά σεμινάρια και παραδίδετε βίντεο συμμετοχής στον διαγωνισμό.

ΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΟΡΕΑ ΕΙΚΑΣΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΚΟΥΚΛΑΣ “ΠΡΑΣΣΕΙΝ ΑΛΟΓΑ”

Α. ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ «ΚΟΥΚΛΟΠΑΙΖΟΥΜΕ»

Για την βεβαίωση οι συμμετέχοντες θα πρέπει να συμπληρώσουν τα Φύλλα Εργασίας για το κάθε στάδιο μέχρι και το πέρας της διεξαγωγής του προγράμματος. Οφείλουν να έχουν παρακολουθήσει όλα τα διαδικτυακά σεμινάρια της χρονιάς.

Β. ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΟΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ «ΚΟΥΚΛΟΠΑΙΖΟΥΜΕ»

Η συγκεκριμένη βεβαίωση δίνεται σε όσους και όσες έχουν λάβει μέρος στην διαγωνιστική διαδικασία του προγράμματος μαζί με την ομάδα τους και θα παραδώσουν το έργο τους βιντεοσκοπημένο στο πέρας της διεξαγωγής του προγράμματος.

 

Ποιοι μπορούν να συμμετάσχουν;

Ομάδες μαθητών και εκπαιδευτικοί της πρωτοβάθμιας (νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία) και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (όλων των τάξεων). Μεμονωμένα άτομα και εμψυχωτές ομάδων.
Στο διαγωνισμό μπορούν να λάβουν μέρος:
• ένα μεμονωμένο τμήμα μιας σχολικής μονάδας
• μια τάξη μιας σχολικής μονάδας
• γονείς και παιδιά
• ειδικοί εμψυχωτές και καθοδηγητές ομάδων ( θεραπευτές, ψυχολόγοι, κοινωνικοί λειτουργοί κ.α) με τους επωφελούμενούς τους

 

Ποια είναι τα χρονοδιαγράμματα του διαγωνισμού;

Ο διαγωνισμός διεξάγεται καθ’ όλη την διάρκεια του σχολικού έτους. Καταληκτική ημερομηνία θα ανακοινώνεται κάθε φορά από τον φορέα.

 

Τι πρέπει να στείλω για να είναι έγκυρη η συμμετοχή μου στον διαγωνισμό;

Α1. Υπεύθυνη δήλωση για εκπαιδευτικούς:
Συγκέντρωση Νόμιμης Αναφοράς Συμμετεχόντων από τον/τους Υπεύθυνους Ομάδας των εντύπων της έγγραφης συγκατάθεσης των γονέων (τα ίδια τα έντυπα παραμένουν στο αρχείο του εκπαιδευτικού / καθοδηγητή)
Από τους γονείς και κηδεμόνες, οι εκπαιδευτικοί οφείλουν να λάβουν: Έγκριση Συμμετοχής και Αδειοδότηση αναφοράς και αναπαράστασης εικόνας και ήχου του/της μαθητή/τριας συμμετέχοντος από γονέα ή κηδεμόνα.
A2. Yπεύθυνη δήλωση για την Ειδική Κατηγορία (γονείς, εμψυχωτές, καθοδηγητές ομάδων):
Ειδική Κατηγορία Ανηλίκων: Αδειοδότηση αναφοράς και αναπαράστασης εικόνας και ήχου, για τον γονέα/κηδεμόνα ή ασκούντων την επιμέλεια ανηλίκων μειωμένου καταλογισμού.
Ειδική Κατηγορία Ενηλίκων: Συγκατάθεση για την επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα για τους ενήλικες συμμετέχοντες.
Β. Ένα αρχείο (σε μορφή word ή pdf) με το Ημερολόγιο Δράσεων συμπληρωμένο από τον υπεύθυνο εκπαιδευτικό / καθοδηγητή και προαιρετικά με φωτογραφικό υλικό από την προετοιμασία με την ομάδα του.
Γ. Φύλλα Εργασίας για κάθε στάδιο του προγράμματος.
Συγκεκριμένα, μαζί με το εκπαιδευτικό υλικό που υπάρχει στην σελίδα του φορέα οι συμμετέχοντες λαμβάνουν τα αντίστοιχα φύλλα εργασίας (Κατασκευή, Εμψύχωση, κλπ) τα οποία ακουλοθούν και συμπληρώνουν κατά την διάρκεια του προγράμματος.
Δ. Την βιντεοσκοπημένη παράσταση με μέγιστη διάρκεια έως και 10 λεπτά.

 

Υπάρχουν περιορισμοί στη διάρκεια της παράστασης;

Ναι, η χρονική διάρκεια ορίζεται από 5 έως και 10 λεπτά.

 

Το βίντεο που θα στείλουμε εσείς πώς θα το χρησιμοποιήσετε;

Τα έργα θα προβάλλονται στο κανάλι μας στο YouTube και στις ιστοσελίδες μας (kouklopaizoume.gr, prasinaloga.gr) και θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για εκπαιδευτικούς και όχι για εμπορικούς λόγους.

 

Στην βιντεοσκοπημένη παράσταση εμφανίζονται τα πρόσωπα των παιδιών/μελών της ομάδας μου. Πώς μπορώ να προστατέψω την ταυτότητά τους;

Απαιτείται για την βιντεοσκόπηση των έργων οι μαθητές/ επωφελούμενοι να φορούν μάσκα, έτσι ώστε να καλύπτονται τα χαρακτηριστικά τους.

 

Είχα συμμετάσχει σε προηγούμενο διαγωνισμό, αλλά δεν πρόλαβα να στείλω το έργο μας εντός των χρονικών ορίων του διαγωνισμού. Θα πάει χαμένη όλη μας η προσπάθεια;

Μπορείτε να υποβάλλετε στον τρέχοντα διαγωνισμό όσα έργα δημιουργήσατε προηγούμενες χρονιές και υποβλήθηκαν εκπρόθεσμα ή απλώς ολοκληρώθηκαν μετά τη λήξη του προηγούμενου διαγωνισμού. Η εκ νέου συμμετοχή στον τρέχοντα διαγωνισμό απαιτεί και νέα εγγραφή στον διαγωνισμό.