«Χριστουγεννιάτικο Εργαστήριο Κατασκευής & Εμψύχωσης Κούκλας για Άτομα με Οπτική Αναπηρία»

ΚΕΑΤ, 5 Δεκεμβρίου 2022

Την Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού, πραγματοποιήσαμε σε συνεργασία με το Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών Αθήνας και Θεσσαλονίκης ένα χριστουγεννιάτικο εργαστήριο κατασκευής και εμψύχωσης κούκλας για τυφλά άτομα. Την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού επιλέξαμε να μοιραστούμε τις γνώσεις μας πάνω στην κούκλα με τυος ωφελούμενους του ΚΕΑΤ, ώστε να μπούμε όλοι μαζί στο πνεύμα των Χριστουγέννων.

Στο εργαστήριο φτιάξαμε κούκλες-Άγιους Βασίληδες από απλά υλικά, όπως εφημερίδες, χαρτοταινία, γκοφρέ και βελουτέ χαρτί και προχωρήσαμε στην εμψύχωση της κούκλας και σε μικρούς αυτοσχεδιασμούς. Μέσα στο δίωρο εργαστήριο καταφέραμε όχι μόνο να αναπτύξουμε τις χειρωνακτικές μας ικανότητες, αλλά κυρίως να εκφραστούμε συναισθηματικά και να επικοινωνήσουμε μεταξύ μας μέσω της κούκλας.  Διακρίναμε με μεγάλη χαρά την ικανοποίηση και την αυτοπεποίθηση που ένιωσαν τα παιδιά, όταν κατάφεραν να ολοκληρώσουν με ελάχιστη βοήθεια την κούκλα τους.

Το εργαστήριο θα διεξήχθη στο φυσικό χώρο του ΚΕΑΤ Αθήνας (Λεωφόρος Ελ. Βενιζέλου 210, Καλλιθέα), ενώ ταυτόχρονα υπήρχε διαδικτυακή σύνδεση με το ΚΕΑΤ Θεσσαλονίκης, που παρακολούθησαν και συμμετείχαν στο εργαστήριο. Επίσημη προσκεκλημένη στο εργαστήριο ήταν και η κα Κατερίνα Γκαγκάκη, Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Κοινωνίας των Πολιτών του Δήμου Αθηναίων.