Το Σάββατο 11 Ιουνίου του 2022 έγινε στην πανέμορφη Καλαμπάκα, στη σκιά των Μετεώρων, μια πολύ ωραία εκδήλωση για τον γύπα Ασπροπάρη που απειλείται με εξαφάνιση. Ήταν μια γιορτή για τον μοναδικό γύπα των Μετεώρων. Υπήρξαν εργαστήρια κατασκευής μασκών και άλλων χειροτεχνιών για τους μικρούς επισκέπτες, ζωγραφιές, πλούσιο έντυπο υλικό από την «Ορνιθολογική», θεατρική παράσταση από δημοτικό σχολείο της Καλαμπάκας, προβολή βίντεο, καθώς και μουσική και τραγούδι για τον Ασπροπάρη.

Στην εκδήλωση αυτή ήμασταν κι εμείς, μαθητές του 120ου Δημοτικού Σχολείου Αθηνών,  παρουσιάζοντας την κουκλοθεατρική παράσταση «Ζωή για όλους». Με μια ομάδα πέντε μικρών κουκλοπαιχτών και μιας μικρής κιθαρωδού αναφερθήκαμε στη μάχη της επιβίωσης του ανθρώπου, αλλά και του γύπα μας.

Προσκεκλημένοι από την «Ορνιθολογική» (ήταν ο βασικός διοργανωτής της εκδήλωσης) σε έναν εξαιρετικό χώρο, σε μία υπέροχη βραδιά, προσπαθήσαμε να μεταφέρουμε το δικό μας μήνυμα.

Πριν πάμε εκεί, προβληματιστήκαμε, πώς από τρία μακαρόνια που φτιάξαμε από εφημερίδες στην τάξη πριν από δύο χρόνια, θα δρούσαμε σε συνθήκες κανονικής κουκλοπαράστασης; Μα αφού δεν είμαστε επαγγελματίες… η μουσική; Η εναλλαγή των σκηνών; Θα πρέπει να κάνουμε αλλαγές στο έργο; Για ένα πράγμα ήμασταν σίγουροι: Άλλο να παίζεις στην τάξη κουκλοθέατρο και άλλο μπροστά σε τόσο κόσμο…

Αποφασίσαμε λοιπόν να μην αφήσουμε την ευκαιρία να πάει χαμένη. Βάλαμε αφηγητή, φτιάξαμε και ντύσαμε καλύτερα τις κούκλες μας, εστιάσαμε περισσότερο στην έκφραση και την κίνηση και λιγότερο στα λόγια, κάναμε μία πρόβα στο σχολείο και…. να ‘μαστε!

Ευχαριστούμε τους εκπαιδευτές μας απ’ τα «ΠΡΑΣΣΕΙΝ ΑΛΟΓΑ» για τη γνώση, τη στήριξη και το όραμα που μας έδωσαν. Το κουκλοθέατρο και η κούκλα βοηθάει τα παιδιά αλλά και την τάξη να πάνε ένα βήμα πιο πάνω και πιο μακριά! (φτάσαμε ως την Καλαμπάκα…)

Ευχαριστούμε και την «ΟΡΝΙΘΟΛΟΓΙΚΗ» για την εμπιστοσύνη και τη δυνατότητα που μας παρείχε να συμμετέχουμε κι εμείς στην προσπάθεια που γίνεται για τη διάσωση του Ασπροπάρη.