Το τέταρτο ετήσιο πρόγραμμα ξεκίνησε!

Οκτ 27, 2022

Μπορείτε να παρακολουθήσετε το ετήσιο πρόγραμμα που αποτελείται από ζωντανά σεμινάρια με θέμα την Κατασκευή Κούκλας και Βασικές αρχές εμψύχωσης, την Επιλογή ιστορίας και την Κούκλα ως διδακτικό εργαλείο, τη Δομή σεναρίου, τους Αυτοσχεδιασμούς και το Θεατρικό παιχνίδι, τη Γραφή σεναρίου και το Στήσιμο παράστασης, τη Μουσική επένδυση και τα Σκηνικά της παράστασης, τη Βιντεοσκόπηση και το Μοντάζ. Δείτε το πρόγραμμα και τη ροή του “Κουκλοπαίζουμε”.

Η ετήσια εκπαίδευση απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς, θεραπευτές, κοινωνικούς λειτουργούς, εμψυχωτές ομάδων. Σε κάθε σεμινάριο γίνεται μια ανασκόπηση της δουλειάς που πραγματοποιήσατε στο προηγούμενο και μετά την παράδοση της νέας ύλης απαντιούνται όλες οι ερωτήσεις και απορίες που τυχόν προκύπτουν. Μετά το πέρας των σεμιναρίων και την ολοκλήρωση του προγράμματος χορηγείται βεβαίωση ολοκλήρωσης της ετήσιας εκπαίδευσης του προγράμματος “Κουκλοπαίζουμε”. Αν σας ενδιαφέρει το ετήσιο πρόγραμμα, πραγματοποιήστε την εγγραφή σας εδώ.

Μπορείτε να εφαρμόσετε το “Κουκλοπαίζουμε” με τους μαθητές σας ή την ομάδα σας και με τη βοήθεια του ψηφιακού υλικού που βρίσκεται αναρτημένο στην ιστοσελίδα μας. Επίσης έχετε τη δυνατότητα ως εκπαιδευτικοί να το εφαρμόσετε ως πολιτιστικό πρόγραμμα ή/ και στο πλαίσιο των εργαστηρίων δεξιοτήτων. Τέλος μπορείτε να συμμετέχετε στο διαγωνισμό με βίντεο από την παράσταση που θα φτιάξετε με τους μαθητές σας ή από πρότυπο μάθημα με χρήση κούκλας υπό την δική μας βοήθεια και καθοδήγηση ανεξάρτητα από το αν θα παρακολουθήσετε το ετήσιο πρόγραμμα. Χορηγείται βεβαίωση συμμετοχής στο διαγωνισμό. Δείτε τις συμμετοχές από τις προηγούμενες χρονιές στο αρχείο μας.

Τη Δευτέρα, 10/10/2022, πραγματοποιήθηκε το τρίωρο σεμινάριο γνωριμίας του εκπαιδευτικού προγράμματος με τίτλο «Κουκλοπαίζουμε: Κατασκευή και βασικά στοιχεία εμψύχωσης χάρτινης  κούκλας». Είχε ως θέμα την κατασκευή και τις βασικές αρχές εμψύχωσης της κούκλας και πληροφορίες για το πρόγραμμα Κουκλοπαίζουμε. Διαβάστε το σχετικό άρθρο.

Το πρόγραμμα πραγματοποιείται με χρηματοδότηση και αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Αττικής και την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Πρόσφατα Νέα