Η Ημερίδα Αξιολόγησης του “Κουκλοπαίζουμε 4” πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα, 29 Μαιου, με μεγάλη επιτυχία και αποτέλεσε για μας μια γιορτή λήξης του προγράμματος! Δείτε την εδώ.

Είχαμε κοντά μας τις αγαπημένες συνεργάτιδες Καλλιόπη Κύρδη, Υπεύθυνη Πολιτιστικών Θεμάτων στην Διεύθυνση Π.Ε. Α΄ Αθήνας, και Ντορέττα Αστέρη, Σύμβουλο Ειδικής και Ενταξιακής Εκπαίδευσης Πειραιά που άνοιξαν με θερμούς χαιρετισμούς την ημερίδα. Στη συνέχεια ακολούθησε ένας απολογισμός του φετινού προγράμματος και μια σύντομη παρουσίαση των ημερολογίων δράσης από την ομάδα μας. Έπειτα η Αριστέα Κοντραφούρη, Παιγνιοθεραπεύτρια-Δραματοθεραπεύτρια και Πρόεδρος της Επαγγελματικής Ένωσης Δραματοθεραπυτών και Παιγνιοθεραπευτών, πραγματοποίησε μια πολύ ενδιαφέρουσα εισήγηση με τίτλο «Η κούκλα ως ψυχοθεραπευτικό εργαλείο» και επικύρωσε με επιστημονικές πηγές αλλά και προσωπικά παραδείγματα τα οφέλη του κουκλοθεάτρου στον ψυχισμό των ατόμων. Σημαντικότερο κομμάτι της ημερίδας, ωστόσο, ήταν οι εισηγήσεις των εκπαιδευτικών που συμμετείχαν στο πρόγραμμα και τον διαγωνισμό, οι οποίοι μοιράστηκαν μαζί μας την εμπειρία τους και τα οφέλη που αποκόμισαν. Μάλιστα κάποιοι από τους μαθητές τους ήταν παρόντες και είδαμε την ικανοποίηση που άντλησαν και οι ίδιοι, συμμετέχοντας στο “Κουκλοπαίζουμε”. Τέλος απονείμαμε τα βραβεία στους νικητές και ανακοινώσαμε τα δώρα-βιβλία, τα οποία αποτελούν μια ευγενική χορηγία των Εκδόσεων Πατάκη. Δείτε την απονομή βραύευσης εδώ.

Είμαστε πολύ συγκινημένοι με την ανατροφοδότηση που λάβαμε από τους εκπαιδευτικούς και υποστηρικτές του προγράμματος. Θα θέλαμε να συγχαρούμε για ακόμα μια φορά όλους τους συμμετέχοντες, καθώς οι παραστάσεις που λάβαμε ξεπέρασε κατά πολύ το όριο των προσδοκιών μας. Σε όλες τις παραστάσεις είδαμε κούκλες ζωντανές, γεμάτες κίνηση και συναισθήματα, με φωνή ξεχωριστή. Το έργο της επιλογής των νικητών αποτέλεσε για μας το πιο δύσκολο κομμάτι, καθώς κάθε παράσταση είναι ξεχωριστή και γνωρίζουμε τον όγκο δουλειάς που κρύβεται πίσω από την καθεμία. Δείτε τις παραστάσεις που συμμετείχαν φέτος στον Διαγωνισμό Κουκλοπαίζουμε 4 εδώ.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε εκ βαθέων όλους όσους συμμετείχαν και παρακολούθησαν το πρόγραμμα και την ημερίδα μας. Επιπλέον θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, την Περιφέρεια Αττικής, το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής καθώς και τις Πρωτοβάθμιες και Δευτεροβάθμιες Διευθύνσεις Εκπαίδευσης Αττικής, χωρίς την στήριξη των οποίων δεν θα ήταν δυνατό να υλοποιηθεί το όραμά μας. Πιο συγκεκριμένα ευχαριστούμε για τον χαιρετισμό και τις εισηγήσεις τους την Καλλιόπη Κύρδη, την Θεοδώρα-Ντορέττα Αστέρη και την Αριστέα Κοντραφούρη. Τέλος ευχαριστούμε τους εκπαιδευτικούς Αικατερίνη Νικολαΐδη, Μαρία Κουντούρη, Σοφία Ψαρουδάκη, Ιωάννα Θεοδώρου,  Ελένη Κατσαρού, Μαρία Διαμαντή, Γιώργο Λυμπέρη που μοιράστηκαν μαζί μας τις εμπειρίες και τα συναισθήματα που γεννήθηκαν στους ίδιους και τους μαθητές τους κατά τη διάρκεια του προγράμματος, καθώς και τον μαθητή Χρήστο Εμμανουήλ, που μοιράστηκε την προσωπική του εμπειρία μαζί μας.

Θα ακολουθήσουν ανακοινώσεις με τον κάθε νικητή ξεχωριστά και την κατηγορία του βραβείου που κέρδισε. Όπως πολύ σωστά είπε ο κ. Λυμπέρης, όλοι είναι νικητές, καθώς στο θέατρο υπάρχουν μόνο νικητές!