Σχετικά με τον Διαγωνισμό Κουκλοπαίζουμε

Σκοπός του διαγωνισμού είναι να δοθεί στους μαθητές η ευκαιρία να εκφραστούν καλλιτεχνικά, να γίνουν δημιουργοί, και κουκλοπαίχτες, να εξοικειωθούν με την τέχνη μέσω της εκπαίδευσης κατασκευάζοντας μια θεατρική κούκλα και δημιουργώντας μια δική τους παράσταση! Με την καθοδήγηση του εκπαιδευτικού ή υπεύθυνου ομάδας, η χρήση της κούκλας από τους μαθητές χρησιμοποιείται για την δραματοποίηση της ιστορίας τους ή και της διδακτέας ύλης. Μέσα από την εκπαιδευτική μας δράση, οραματιζόμαστε να προσεγγίσουμε ένα μεγάλο μέρος της ελληνικής κοινωνίας μέσω των τεχνολογικών μέσων (διαδικτυακά σεμινάρια στην Περιφέρεια) συμβάλλοντας στο να αναδειχθούν οι αξίες και τα οφέλη του κουκλοθέατρου και στο πως αυτό μπορεί να επιδράσει σε μια γενικότερη κοινωνική αλλαγή, που αφορά στο άτομο και τις ανθρώπινες σχέσεις.

Κύρια κατηγορία συμμετεχόντων:

Ομάδες μαθητών και εκπαιδευτικοί της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (όλων των τάξεων).

Δεύτερη κατηγορία συμμετεχόντων:

  • Γονείς και παιδιά
  • Εμψυχωτές με την ομάδα τους
  • Θεραπευτές, ψυχολόγοι, κοινωνικοί λειτουργοί, εργοθεραπευτές κ.ά. με τους επωφελούμενούς τους
  • Θεατρικές ομάδες
  • Παιδιά ή ενήλικες ενδιαφερόμενοι για το κουκλοθέατρο

 

About Puppet Play Competition

The purpose of the competition is to give students the opportunity to express themselves artistically, to become creators, and puppeteers, to become familiar with art through education by making a theatrical puppet and creating their own performance! The use of the puppet is the instrument for the students to dramatize their story or the curriculum along with the guidance of the teacher or group leader. Through our educational activity, we envisage reaching a large part of Greek society through the technological means of the online seminars for each region. By contributing to the educational community and highlighting the values ​​and benefits of puppet theatre, we create an impact for social change, which in turn affects the individual and human relationships.

Who can participate?

Main category of participants:

Groups of students and teachers of primary and secondary education (all grades).

Second category of participants:

  • Parents and children
  • Animators with their team
  • Therapists, psychologists, social workers, occupational therapists, etc. with their beneficiaries
  • Theatrical groups
  • Children or adults interested in puppetry

Βραβείο Κοινού

H γνώμη σας μετράει! Θεσπίζουμε το βραβείο κοινού και σας δίνουμε το λόγο στην ανάδειξη νικητή!

Καλούμε το κοινό και τους φίλους του “Κουκλοπαίζουμε” αλλά και των συμμετεχόντων να παρακολουθήσουν τα βίντεο με τις παραστάσεις και να ψηφίσουν το αγαπημένο τους. Τα παιδιά επένδυσαν χρόνο, προσπάθεια και πολλή αγάπη για τη δημιουργία των παραστάσεων και τώρα ζητούν την στήριξή σας!

Με μία απλή επιβεβαίωση ηλεκτρονικής διεύθυνσης μπορείτε να υποστηρίξετε την αγαπημένη σας διαγωνιζόμενη ομάδα, να  την αναδείξετε νικήτρια και να της χαρίσετε ένα υπέροχο δώρο. Το δώρο θα είναι ένα βιβλίο-έκπληξη από τις εκδόσεις Πατάκη.

Διαγωνισμός Κουκλοπαίζουμε 5

Με την συμμετοχή σας στον Διαγωνισμό «Κουκλοπαίζουμε» μαθαίνετε εις βάθος την διαδικασία του προγράμματός μας βήμα-βήμα μαζί με το παιδί ή την ομάδα σας, έχοντας ως στόχο να ταξιδέψετε παρέα σε αυτήν την δημιουργική δράση από την κατασκευή της θεατρικής σας κούκλας μέχρι τη παρουσίαση μιας μικρής διάρκειας παράστασης θεάτρου κούκλας (5-10’) ή πρότυπου μαθήματος. Ο Διαγωνισμός μέσα από την ευγενή άμιλλα παροτρύνει τις ομάδες να επενδύσουν χρόνο και προσπάθεια για να ολοκληρώσουν το έργο τους. Με τη μεθοδική δουλειά επωφελούνται περισσότερο από τη χρήση της κούκλας.

Μεταφόρτωση βίντεο της συμμετοχής σας

Δηλώστε συμμετοχή στον διαγωνισμό Κουκλοπαίζουμε. Μεταφορτώστε το βίντεο σε δικό σας λογαριασμό Youtube, Vimeo ή Dailymotion. Έπειτα βρείτε σε αυτήν την σελίδα πάνω αριστερά στο μενού την ένδειξη Add Video. Συμπληρώστε τίτλο, βάλτε προαιρετικά μία μικρή περιγραφή και επικολλήστε το URL τοποθεσίας του βίντεό σας από τις προαναφερόμενες πλατφόρμες. Μέγιστο όριο συμμετοχής είναι τα τρία βίντεο. Εμείς θα εξετάσουμε την συμμετοχή σας και εφόσον πληροί τις προϋποθέσεις για προβολή, θα το εγκρίνουμε και θα ανέβει στην σελίδα.

Για το διαγωνιστικό κομμάτι τα βίντεο θα αξιολογηθούν από την κριτική μας επιτροπή και επτά από αυτά θα λάβουν βραβεία ως καλύτερες συμμετοχές. Τα βραβεία είναι προσφορά των εκδόσεων Πατάκης.

Από την στιγμή που θα έχει τελειώσει η προθεσμία αποστολής βίντεο, θα ξεκινήσει και η διαδικασία ψηφοφορίας κοινού. Η παράσταση που θα λάβει τις περισσότερες ψήφους θα λάβει το ειδικό Βραβείο Κοινού!

Όλοι οι συμμετέχοντες ανεξαιρέτως λαμβάνουν Βεβαίωση Συμμετοχής στον Διαγωνισμό Κουκλοπαίζουμε, ενώ τα παιδιά λαμβάνουν Έπαινο για την συμμετοχή τους.

Αν δεν μπορείς να ανεβάσεις το video, μπορείς να το στείλεις σε εμας να το ανεβάσουμε.
Στείλε μας το video

ΚΛΕΙΣΤΕ ΜΙΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

Οι παραστάσεις μας μεταφέρονται και προσαρμόζονται σε οποιονδήποτε χώρο. Απευθύνονται σε όλες τις ηλικίες, μαγεύουν με την τρυφερότητα και την πρωτοτυπία τους.

Καλέστε μας για να κλείσετε μια παράσταση στον χώρο σας:

210 64 28 769 / 6932 628 305